Legume congelate & conservate | Chiftele cu mazare

SC SERPICO TRADING SRL

Strada Avram Iancu, nr. 9 C, Otopeni, jud. Ilfov, 075100

Email: office@serpico.com.ro

Telefon fix: +4.021.317.88.44, +4.021.350.37.97

Telefon mobil: Centrala: +4.0728.778.502, Direct: +4.0730.633.802

Chiftele cu mazare

Despre aceasta reteta

Chiftele cu mazăre

Ingrediente:
500 g carne de porc cu puțină grăsime
100-150 g miez de pâine albă
2 ouă
3 căței de usturoi
2 cepe
400 g mazăre congelată O’Green
50 g unt
1 legătură de verdeață
1/2 linguriță de cimbru
1 linguriță de boia dulce
făină albă
ulei
sare și piper, după gust

Mod de preparare:
Se curăță usturoiul și se pisează.
Se pune miezul de pâine la înmuiat în apă, după care se stoarce foarte bine.
Se toacă verdeața mărunt.
Se pun carnea tocată, miezul de pâine și ouăle într-un bol și se frământă bine câteva minute. Se asezonează cu sare, piper, cimbru, boia și se adaugă usturoiul pisat. Se omogenizează compoziția și se adaugă verdeața. Compoziția se lasă la frigider aproximativ 30 de minute.
Se curăță cepele și se toacă la o dimensiune medie.
Se pune apă cu sare într-o oală și se fierbe. Când clocotește se adaugă mazărea și se fierbe 15-20 de minute.
Se topește untul într-o tigaie și se călește puțin ceapa. După ce a devenit translucidă se adaugă mazărea, se asezonează cu sare și piper și se gătește încă 4-5 minute.
Se formează chiftelele luând compoziție cu lingura și se modelează cu palmele unse cu ulei. Se dau prin făină și se aplatizează puțin (opțional se poate folosi pesmet în loc de făină).
Se pune ulei la încins într-o tigaie și se prăjesc chiftelele aproximativ 3 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc. Se scot pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie.
Chiftelele se servesc calde sau reci cu garnitură de mazăre.

Poftă bună!

Categorie
Mazare