Ingrediente:
1 kg mușchi de vită
400 g mazăre
500 g cartofi albi
150 g unt
50 ml ulei
80 ml lapte fierbinte
1 linguriță rozmarin
sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Se curăță mușchiul de vită de pieliță și se asezonează cu sare, piper și rozmarin. Se lasă la rece o jumătate de oră.
Se topește 50 g de unt într-o tigaie, se adaugă 50 ml ulei și se prăjește carnea câteva minute pe fiecare parte.
Se încinge cuptorul la 180 C.
Se pune mușchiul prăjit pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se învelește în folie de aluminiu. Se coace aproximativ 20-30 de minute, apoi se îndepărtează folia și se mai gătește aproximativ 30 de minute. Se taie felii.
Se spală cartofi și se curăță de coajă. Se taie în sferturi și se pun la fiert într-o cratiță încăpătoare cu o jumătate de linguriță de sare. Se gătesc până când se poate înfige furculița în ei cu ușurință, apoi se pun pe o tavă încăpătoare și se pun 5 minute în cuptor la 180 C.
Cartofii se transferă într-o cratiță și se zdrobesc bine cu o sită sau o furculiță.
Se taie unul rămas în bucățele și se adaugă, amestecând cu o lingură de lemn. După ce s-a omogenizat se adaugă laptele, apoi se bate piureul cu un tel sau un mixer.
Se fierbe mazărea în apă clocotită cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau aproximativ 20 de minute.
Se scurge de apă și se adaugă boabele peste piureul de cartofi.
Se pun bucăți de friptură de vită deasupra boabelor de mazăre.
Se servește caldă.
Spor la gătit!