Ingrediente:
2 fileuri de somon
3 cartofi albi, medii
250 g mazăre O`Green
90 g unt
80 ml lapte fierbinte
1 lămâie
1 legătură de mărar
2-3 linguri de ulei
1 linguriță rozmarin
Sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Se ung fileurile de pește cu ulei de măsline și se condimentează cu sare, piper și mărar.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt se pun bucățile de somon și se mai gătesc aproximativ 15-20 de minute.
Se spală cartofi, se curăță de coajă și se taie în sferturi. Se pun la fiert într-o cratiță încăpătoare cu o jumătate de linguriță de sare și se lasă până când poate fi înfiptă furculița în ei cu ușurință.
Se pun pe o tavă încăpătoare și se lasă 5 minute în cuptor la 180 C. Cartofii se transferă într-o cratiță și se zdrobesc bine cu o sită sau o furculiță. Se taie unul în bucățele și se adaugă, amestecând cu o lingură de lemn. După ce s-a omogenizat se adaugă laptele, apoi se bate piureul cu un tel sau un mixer.
Se fierbe mazărea în apă clocotită cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau aproximativ 20 de minute.
Se montează o farfurie pe care se pune piure, boabe de mazăre și un file de somon. Se servește cald.
Pofta buna!