Ingrediente:
400 g paste, tagliatelle
100 g spanac proaspăt sau congelat
400 g mazăre congelată O`Green
1 ceapă medie, tocată
2 căței de usturoi
1 lămâie
sare și piper, după gust
50 g de unt nesărat (poate fi înlocuit cu ulei de măsline pentru o rețetă vegetariană)
opțional, parmesan ras
Mod de preparare:
Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.
Se pune untul într-o tigaie și se topește. Se călesc ceapa și usturoiul timp de 5 minute, apoi se adaugă spanacul și se gătește până devine moale.
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se pune apă la fiert într-o oală încăpătoare și se fierbe mazărea aproximativ 20 de minute.
Se adaugă pastele, puțină apă în care au fiert și mazărea peste spanac, se amestecă și se asezonează cu sare, piper și zeamă de lămâie.
Se servesc calde. Opțional se poate adăuga și parmesan ras.
Spor la gătit!